7 Ocak 2018 Pazar

Lübnan Yemekleri



Lübnan,  yemek ve tatlılarıyla dünyada oldukça meşhur bir mutfağa sahiptir. Ülkemiz ve Lübnan yemek kültürü önemli benzerlikler bulunmaktadır. 

Lübnan mutfağındaki birçok yemek ve tatlılar Suriye, Ürdün ve Filistin kültüründeki yiyeceklerle benzerlik taşımaktadır. Ancak Lübnan yemek kültürü en çok Suriye mutfağıyla benzeşmektedir. 

Kekik ( Za’ter ) humus ( nohut ezmesi), sarımsak ezmesi, tebbulenin ( maydanoz salatası ) ayrı bir yeri vardır, neredeyse bütün öğünlerde tüketilen yiyeceklerdir.

Lübnan  sofrasında  ülkemizdekinin aksine çorba ile değil salata ile yemeğe başlanır, sıcak yemeklerden sonra tatlı ve meyve yenilir.

Lübnan mutfağından örnekler

Tebbule ( Maydanoz Salatası )
Maydanoz, bulgur,  domates, limon ve nar ekşisiyle yapılan lezzetli ve sağlıklı bir salatadır.



Fettuş ( فتوش)
Marul, domates, salatalık, soğan, turp ile yapılan farklı ve lezzetli bir salata



Humus ( حمص )
Nohut, tahin ve zeytinyağı ile yapılan lezzetli ezme



Za’ter ( زعتر )
Kekik, hamur ve zeytinyağından yapılır



Mumbar    (فوارغ محشية)





Ferike pilavı ( فريكة)
Yeşil buğday, kırmızı veya beyaz etle yapılan güzel bir lezzet.




Lahana Sarması ( ملفوف محشى )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder